x

Új jelszó generálása

Saját emailcíme:
x

Hiba

A beírj email és jelszó pár helytelen, vagy még nincs aktiválva.
Wünscher kúria - 4. Az épület főbb szerkezete

ELÉRHETŐSÉG:

Eladó a Wünscher Kúria

KULLER JÓZSEF

ára: 1.000.000 EUR

Tel.: +36-30-931-1324

 

Email: kuller.jozsef@ingatlanbank.eu

 

A teljes bemutató anyag letöltése PDF formátumban (9.4 MB)

 

 

WÜNSCHER KÚRIA - 4. Az épület főbb szerkezeteinek anyaga, állapota

 

4.1. Telek: Sík, kerítetlen. 1.053 m2 területű.
Az épület körül terül el összesen 50.135 m2 földterület.
A terület közművesítése magában foglalja a 3 db saját kútról, házi vízellátó rendszerrel történő vízellátást, és a 230 Voltos elektromos áram ellátást.
Vezetékes gázellátás, valamint a közüzemi szennyvíz csatorna ellátás nem került kiépítésre. A szennyvízelvezetés saját emésztőbe történik. A telek részben kerítetlen. 

 

4.2. Felépítmény: A telken található egy 1.006,0 m2 területű, részben alápincézett, földszint + emelet + tetőtér beépítéses kialakítású, 90 %-ban felújított, kastély megnevezésű, lakóépület. Az értékelt felépítmény magában foglal a földszinten 345 m2 felújított lakóterületet + 300 m2 teraszt. A tetőtérben 345 m2 szerkezetkész lakóterület, és 41 m2 tetőterasz található. A pincében 145 m2 kiszolgáló helyiségcsoport került kialakításra. A főépület mellett egy 3 db gépkocsi befogadására alkalmas, garázs melléképület is található a telken.

 

4.3. Építés éve/Felújítás:
Az épület a két világháború között, az 1920-as években került felépítésre, mint majorsági kastély-kúria. 1945-öt követően egy termelőszövetkezet kapta meg, mely ezen időszakban teljesen lepusztult. A jelenlegi tulajdonos birtokba lépését követően 1995-től folyamatosan zajlik az épület teljes körű felújítása. A felújítás során megtörtént a teljes tetőszerkezet és héjazat cseréje, a fal és födém teherhordó szerkezet javítása, igény szerinti megerősítése. Az épület új homlokzat vakolatot, új épületgépészeti rendszereket és korszerű nyílászárókat kapott. A belső tér teljes fal és padlóburkolat felújításon esett át. A pince a kiszolgáló funkciójának megfelelő kialakítású és állapotú terület.

 

4.4. Alépítményi szerkezet: Az épület úsztatott beton sávalapozással készült.

 

4.5. Teherhordó szerkezetek: A függőleges teherhordó szerkezetet kisméretű tégla és cm vastag POROTHERM nagyméretű blokktégla falazatú.

 

4.6. Tető és kapcsolódó szerkezetek:
A tetőszerkezet hagyományos ácsolt nyeregtetős kialakítású, állószékes fedélszékből, valamint égetett cserép fedésből áll, melyhez vízelvezető bádogos szerkezet kapcsolódik.

 

4.7. Homlokzatok: A homlokzatok vakolt felületűek. A lábazat simított, nyers beton anyagú.

 

4.8. Épületgépészet: Az elektromos áram földkábelen keresztül jut az épületbe. Az elosztó vezetékek védőcsőbe szerelt szigetelt vezetékek.

A vízellátás 3 db saját kútról, házi vízellátó
rendszer segítségével történik. Az alapvezeték műanyag cső. A szaniterek, szerelvények korszerűek.
Az alap gyűjtő vezeték és az ejtő vezetékek, műanyag anyagúak.

A fűtés központi fűtésű kazánra épített padlófűtéses kialakítású. Jelenleg a kazán elhelyezés kivételével a padlófűtéses rendszer a földszinten kiépítésre került. A tetőtérben a csatlakozási pont került kiépítésre. A vezetékes gáz, a város ezen külterületi részén nem került kiépítésre. A tervek szerint a gázkazán ellátása, tartályos gázzal fog történni. 

 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

0. Kezdőlap

1. Az ingatlan története

2. Ingatlannyilvántartási adatok

3. A telek és a rajta lévő épület fontosabb jellemzői

4. Az épület főbb szerkezeteinek anyaga, állapota

5. Az épületben kialakított lakóterületre vonatkozó adatok, hasznos alapterület

(x)